Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Den engelske metodistkirken og den en angelikanske kirken mot dypere gjensidig anerekjennelse

2018-02-13

På sin synode har den angelikanske kirken, den engelske kirken, med stort flertall vedtatt å gå videre med samtaler med den engelske metodistkirken om en dyp gjensidig anerkjennelse av hverandre.

De to kirkesamfunnene har vært i slike samtaler i lang tid, og undertegnet en begrenset avtale i 2003. En felles kommisjon har siden den gang arbeidet videre med spørsmålene og la frem en rekke forslag i 2014.

En ny avtale vil på flere måter minne om vår egen "Nådens fellesskap" som Metodistkirken i Norge inngikk med Den Norske Kirke i 1997. Avtalen vil innkludere en gjensidig anerkjennelse av de ordinerte i begge kirkesamfunn, og kan endre måten Metodistkirken ledes på.

Det skal nå arbeides videre med konkretisering av spørsmålene og Metodistkirken er ventet å gjennomføre en lignende debatt enten til sommeren, eller sommeren 2019.

Metodistkirken ble født ut av den angelikansk kirken gjennom konflikter mellom den metodistiske bevegelsen og kirken. John Wesley ønsket ikke å danne et eget kirkesamfunn, men arbeidet for en fornyelse av kirken. Bruddet mellom den metodistiske bevegelsen og dannelsen av Metodistkirken skapte et skille som mange i de to kirkene nå ønsker å bygge bro over.

Christopher Cocksworth, biskop av Coventry, som ledet kommisjonen som utarbeidet forslagene, sa at forslagene 'arbeider for en heling av den tragiske splittelsen i den angelikanske kirken som John Wesley kjempet så hardt for å unngå, og som var så smertefullt for hans bror. Det var en revne gjennom grunnmuren i kirken.'

Du kan lese mer her:

Christian Today